ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η ποδολογία

Η Ποδολογία είναι η επιστήμη που έχει ως αντικείμενο τις παθήσεις του άκρου ποδός. Πολλές από αυτές τις παθήσεις προέρχονται από παθολογικά αίτια και άλλες είναι επίκτητες. Ο κλάδος της Ποδολογίας ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών και παθήσεων των κάτω άκρων. Αποτελεί αυτόνομο επάγγελμα υγείας και συνεπικουρεί σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, καθώς λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ ασθενούς και ιατρού. Ο Ποδολόγος – Ποδίατρος στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου πλάνου θεραπείας, συνεργάζεται με Διαβητολόγους, Δερματολόγους, Φυσικοθεραπευτές, Ορθοπεδικούς, Μικροβιολόγους κτλ. Οι παραπάνω συνεργασίες αποτελούν βασικό συστατικό για την ορθή, ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και διάγνωση του ανάλογου προβλήματος στα κάτω άκρα.

Οι άντρες κάνουν πεντικιούρ;

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ναι .Το πεντικιούρ να σημειώσουμε ξανά είναι θέμα υγείας και πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο Πρέπει να μας γίνει προτεραιότητα.

Θεραπεύεται ο κάλος;

Φυσικά και θεραπεύεται ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διαδικασία.

Το ημιμόνιμο πόσο κρατάει;

Καλό Είναι ανάλογα με το μήκος του νυχιού η συντήρηση του ημιμόνιμου να γίνεται στις 2.5 με 3 εβδομάδες.

Γιατί χρειάζομαι ένα Ποδολόγο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι αναζητούν τη συμβουλή και τη θεραπεία ενός ειδικού. Ένας Ποδολόγος είναι εξειδικευμένος και μπορεί να βοηθήσει σε διάφορα ανακύπτοντα προβλήματα στα άκρα σας αλλά και στην πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Είναι χρήσιμο να τονιστεί ότι οι Ποδολόγοι απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Όπως και αλλά μέρη του σώματος μας έτσι και τα πόδια χρειάζονται τακτικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς και για να αποφευχθούν προβλήματα. Οι Ποδολόγοι – Ποδίατροι είναι εξειδικευμένοι και μπορούν να δουν τα σημάδια της επερχόμενης βλάβης του ποδιού ή των προβλημάτων των νυχιών και του δέρματος πριν γίνουν σοβαρά.

Μανικιούρ απλό κάνουν;

Φυσικά και κάνουν γιατί πέρα από το απλό βάψιμο η περιποίηση των χεριών είναι και θέμα υγείας.

Πιο σωστό είναι το υγρό μανικιούρ ή το ξηρό με τον τροχό;

Και οι δύο οι τρόποι είναι σωστοί αρκεί να ξέρεις πώς να δουλέψεις την κάθε περίπτωση κ το ίδιο ισχύει και για το πεντικιούρ.

Για τα νύχια με είσφρυση υπάρχει λύση;

Υπάρχει. Γίνεται με τη μέθοδο της ορθονυχίας.

    Top